Els mapes conceptuals, serveixen per representar situacions, organitzant les idees principals en forma gràfica.
El programa que utilitza és el Cmap Tools, que permet mostrar l’estructura mental de la realitat. Aquest programa s’ha de descarregar per poder utilitzar-lo. Per començar a crear-ne un cliques a on et diu “doble clic para crear un concepto” i escrius, per fer una fletxa cliques a sobre d’on surt l’icona de les dues fletxes a sobre del requadre escrit i arrossegues cap on vulguis i sempre et sortirà al mig un connector que s’ha d’escriure. Per canviar d’estil de fletxes’ s’ha d’anar al desplegable Ventana – Mostrar estilos i et surt una finestreta petita on esculls el que et vagi millor. Un cop fet l’haurem d’exportar, així que anirem al desplegable Archivo – Exportar Cmap como – Imagen, esculls la carpeta i el nom.
Per practicar el programa i els mapes conceptuals, hem realitzat un sobre un sopar de Nadal.
El text és: "Sopar de NadalPer Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el sopar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc.
En el sopar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al larg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.
La meva germana, la Maria també ve al sopar, i aquest any ho fa amb el seu fil, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.
El sopar comença puntualment a les 10 de la nit i acaba sempre a la mateixa hora, a les 12."
El resultat del meu mapa conceptual és el següent:

Els fluxogrames, són una eina per representar processos que fem per realitzar una tasca.
El programa utilitzat ha estat Gliffy, que permet poder crear, guardar i editar diagrames de flux. És un programa online que no cal descarregar-se per poder utilitzar-lo. Per començar a crear-ne un cliquem a “Flow Chart” on apareixen diferents formes de simbologia per entendre’ls, les quals s’han d’arrossegar al tros on surten els quadrets tipus foli. La forma ovalada indica l’inici i el final de l’acció, el rectangle indica les instruccions o passos a seguir i el rombo les decisions a prendre. Per escriure tan sols cal clicar a sobre i començar a escriure, per fer le slineas de connexió, a dalt, cliquem la línea que hi ha dibuixada i la fem i si volem escriure al costat de les línees fora dels requadres cliquem a la A. Per moure de lloc cada una clicarem la fletxa i ho farem. Un cop fet anem al desplegable File – Save – i desprès un cop guardat, l’haurem d’exportar com imatge i anirem altre cop al desplegable File – Export a JPEG.
Per practicar el programa i els fluxogrames ha classe hem tractat el tema de creuar un semàfor. El resulatat de la meva pràctica es el següent:

No hay comentarios:
Publicar un comentario